Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 23 kwi 2014, 14:17



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 tryb awaryjny 
Autor Wiadomość
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 09 mar 2011, 11:31
Posty: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: wdb2110041a226038
Mercedes:: w211 200 cdi 2003
Witam uzytkowników gwiazdy.Moj problem polega na trybie awaryjnym po wlączeniu silnika .Sd pokazuje błedy min przeplywomierz ,pedał gazu temp.powietrza.Błędów tych nie da się skasować.Mechs mówi że możliwość zwarcia w wiązce elektrycznej.Przepływomierz wymieniony,dolot szczelny, egr sprawny i dalej to samo.Wydaje mi się że silnik chodzi barzo gło śno i ma większe wibracje,aczkolwiek da się jeżdzić.Pozdrawiam


09 mar 2011, 19:37
Zobacz profil
ViP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 cze 2010, 21:15
Posty: 2396
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 15 times
VIN: WDB00000000000000
Mercedes:: W211, SL500, YAMAHA R6
Skąd jesteś kolego? Coś czuje, ze tu potrzeba lepszego mechaniora :) Faktycznie skoro elementy powymieniane (przepływomierz) i dalej wali błędami to może gdzieś być jakieś przebicie, przetarcie na wiązce...

Jeżeli masz niedaleko do Warszawy to polecam kolegę NOC lub PSYCHOPA na ul. Instalatorów...

Oni się specjalizują w podnoszeniu aut, na które już inni machnęli ręką, że nie do zrobienia :)

Pozdrawiam

_________________
STAR DIAGNOSIS WARSZAWA


09 mar 2011, 19:46
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, 20:26
Posty: 5595
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 7 times
Been thanked: 96 times
VIN: WDB2110161A******
Mercedes:: E270 CDI Elegance '03
NTG 2.5
Witam!
A czy przypadkiem potencjometr w gazie nie może wywalać, jak domino takich błędów?
Pzdr.

_________________
"Who's more foolish, the fool or the fool who follows him" - OW. Kenobi
:mrgreen: Prawdziwy macho na SD jedzie dopiero na lawecie! :mrgreen:


09 mar 2011, 21:14
Zobacz profil
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 09 mar 2011, 11:31
Posty: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: wdb2110041a226038
Mercedes:: w211 200 cdi 2003
TomTom napisał(a):
Witam!
A czy przypadkiem potencjometr w gazie nie może wywalać, jak domino takich błędów?
Pzdr.

Moja wiedza mówi skasuj bledy wywali nowe z awarią.Nie da się skasować.Pruć wiązkę?


09 mar 2011, 21:48
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, 20:26
Posty: 5595
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 7 times
Been thanked: 96 times
VIN: WDB2110161A******
Mercedes:: E270 CDI Elegance '03
NTG 2.5
Witam!
Twój wybór. Ja poważnie w pierwszej kolejności bym wymienił potencjometr w pedale gazu (ok. 190 zł) bo jego awaria lubi wywalać tryb awaryjny silnika. Następnie możesz odpiąć wtyczki czujnika masy powietrza (wywali błędy) i posłuchać, czy silnik na wartościach domyślnych pracuje ciszej.
Jesli wiązki nie mają śladów przetarć/przecięć lub nie znajdują się w wodzie to istnieje mała szansa na ich awarię ale warto wtyczki porozpinać i pozapinać ponownie.
Pzdr.

_________________
"Who's more foolish, the fool or the fool who follows him" - OW. Kenobi
:mrgreen: Prawdziwy macho na SD jedzie dopiero na lawecie! :mrgreen:


09 mar 2011, 22:59
Zobacz profil
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 09 mar 2011, 11:31
Posty: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: wdb2110041a226038
Mercedes:: w211 200 cdi 2003
TomTom napisał(a):
Witam!
Twój wybór. Ja poważnie w pierwszej kolejności bym wymienił potencjometr w pedale gazu (ok. 190 zł) bo jego awaria lubi wywalać tryb awaryjny silnika. Następnie możesz odpiąć wtyczki czujnika masy powietrza (wywali błędy) i posłuchać, czy silnik na wartościach domyślnych pracuje ciszej.
Jesli wiązki nie mają śladów przetarć/przecięć lub nie znajdują się w wodzie to istnieje mała szansa na ich awarię ale warto wtyczki porozpinać i pozapinać ponownie.
Pzdr.

W poniedziałek stane w kolejce do chłopców na Instalatorów,zobaczymy.O efektach napiszę


10 mar 2011, 00:00
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, 20:26
Posty: 5595
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 7 times
Been thanked: 96 times
VIN: WDB2110161A******
Mercedes:: E270 CDI Elegance '03
NTG 2.5
Witam!
To w zasadzie zamknęliśmy temat! Dobra decyzja: na Instalatorów dają radę ze wszystkim (prawie).
Pzdr.

_________________
"Who's more foolish, the fool or the fool who follows him" - OW. Kenobi
:mrgreen: Prawdziwy macho na SD jedzie dopiero na lawecie! :mrgreen:


10 mar 2011, 07:19
Zobacz profil
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 18 lut 2011, 21:03
Posty: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: **************
Mercedes:: W220 S500 lift
TomTom napisał(a):
Witam!
Twój wybór. Ja poważnie w pierwszej kolejności bym wymienił potencjometr w pedale gazu (ok. 190 zł) bo jego awaria lubi wywalać tryb awaryjny silnika. Następnie możesz odpiąć wtyczki czujnika masy powietrza (wywali błędy) i posłuchać, czy silnik na wartościach domyślnych pracuje ciszej.
Jesli wiązki nie mają śladów przetarć/przecięć lub nie znajdują się w wodzie to istnieje mała szansa na ich awarię ale warto wtyczki porozpinać i pozapinać ponownie.
Pzdr.



Mam małe pytanie? Gdzie można kupić ten potencjometr? Chciałem wymienić pedał gazu i z tego co widziałem sa tylko do kupienia całe pedały... Jeżeli jest taka możliwośc zmienię sam potencjometr.


10 mar 2011, 21:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2010, 22:30
Posty: 2789
Lokalizacja: Maków
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times
VIN: WDB2112261A383092
Mercedes:: W211 T 320 CDI '03 Avant.
Kolega TomTom miał na myśli CAŁY pedał - jest on zintegrowany z potencjometrem i nie da się tego kupić oddzielnie... osobno potencjometr nie występuje jako część MB. Zwróć się do Promerca albo SOLID'a - oni mają w dobrych cenach nowe oryginalne części. Co Ci z używki, skoro za tydzień, miesiąc, czy rok będzie tak samo?

_________________
Myśleć, że skasowanie błędu przez SD coś naprawi, to tak samo, jak mieć nadzieję, że rentgen uleczy złamaną nogę...

SD- Maków i okolice


10 mar 2011, 23:05
Zobacz profil YIM WWW
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 18 lut 2011, 21:03
Posty: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: **************
Mercedes:: W220 S500 lift
Z Jego wypowiedzi wynikało iż są dostępne same potencjomtry :)

pedał gazu dostepny do mojego już tylko w aso za niecałe 700 pln stąd moje zainteresowanie w temacie samego potencj. :)

Dziękuję za odp.


10 mar 2011, 23:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Gregor i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB© phpBB Group
Wsparcie techniczne forum phpBB3