Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 20 kwi 2014, 21:11



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Telefon w podłokietniku - temat rzeka 
Autor Wiadomość
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 26 lis 2010, 20:20
Posty: 34
Lokalizacja: Skrzynki k. Buku k. Poznania k. ...
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: WDB2110651A003621
Mercedes:: W211 E320/320 benzynka/2002
Witam,

Mam podstawkę pod Nokię w podłokietniku (Q2 02M04). Próbowałem z Nokią 6310 i 6310i i nic. Ładuje, pokazuje "Please activate telephone" i wisi. Dał radę ktoś to uruchomić ? Pewnie tak, a ja zapomniałem jakiejś magii dokonać....

Pzdr

Łukasz


10 sty 2011, 14:04
Zobacz profil
Stały bywalec

Dołączył(a): 30 lis 2010, 15:09
Posty: 55
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: WDB2110611A011969
Mercedes:: E240 W211
Ja mam Nokię 6310 i działa. Ale z 6310i już nie chce działać.
Czasem zdarza mi się komunikat "please activate telephone" jeśli coś nie styka.


10 sty 2011, 16:17
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 lis 2008, 23:20
Posty: 1949
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 7 times
Been thanked: 12 times
VIN: WDB2112201B******
Mercedes:: E211 3,0CDI T '07
Nie mogę znaleźć tej rozpiski, ale pamiętam, że do q2 pasowały 6210 i 5110. Były jeszcze jakieś inne.
Jak znajdę to dopiszę.

_________________
Dla niektórych ludzi podróżowanie jest czymś więcej niż tylko przemieszczaniem się z punktu A do punktu B
Moje w211 http://w211.pl/viewtopic.php?f=17&t=2418


10 sty 2011, 17:45
Zobacz profil WWW
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2010, 15:38
Posty: 680
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
VIN: WDB2110261A234084
Mercedes:: W211/320CDI/2003 Elegance
U mnie nokia 6310 działa super. Włącz system Comand lub radio. wywołaj przyciskiem na kierownicy i wyświetlaczu menu Tel. potem włoz nokię ,przy wyłączonym telefonie pojawi się komunikat TEL AUS (tel. wyłączony) należy w telefonie wklepać PIN . Telefon szuka sieci. Po znalezieniu sieci na wyswietlaczu pojawi np. GSM PLUS BETREIBER. Po wyswietleniu tych informacji telefon mozna obsługiwac przez system obsługi pojazdu. Zrob dokładnie tak jak napisałem ,a dalej sobie poradzisz . Pozniej mozesz wkładac tel. włączony i on automatycznie po chwilce działa. Pozdrawiam Lucek.


10 sty 2011, 20:21
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 lis 2008, 23:20
Posty: 1949
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 7 times
Been thanked: 12 times
VIN: WDB2112201B******
Mercedes:: E211 3,0CDI T '07
Lucek wszystko będzie tak jak piszesz o ile telefon będzie kompatybilny z uchwytem. Do q2 nokia 6310/6310i nie pasuje. Sprawdź jakie masz u siebie oznaczenie na uchwycie ;)

_________________
Dla niektórych ludzi podróżowanie jest czymś więcej niż tylko przemieszczaniem się z punktu A do punktu B
Moje w211 http://w211.pl/viewtopic.php?f=17&t=2418


10 sty 2011, 23:47
Zobacz profil WWW
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2010, 15:38
Posty: 680
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
VIN: WDB2110261A234084
Mercedes:: W211/320CDI/2003 Elegance
Wesoł sprawdziłem uchwyt i pełne oznaczenie to; Paiker acustic 063881 A211 820 14 51 03 M 04 Q2 tel. Nokia 6310 Zestaw mam fabryczny i działa bardzo dobrze . Pozdrawiam Lucek.


11 sty 2011, 14:09
Zobacz profil
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 26 lis 2010, 20:20
Posty: 34
Lokalizacja: Skrzynki k. Buku k. Poznania k. ...
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: WDB2110651A003621
Mercedes:: W211 E320/320 benzynka/2002
I kupa. Zrobiem wszystko wg opisu. Wygląda na to, że zestaw nie potrafi włączyć telefonu po jego umieszczeniu w podstawce. Sam fakt, że zmienił komunikat z "insert" na "being activated" świadczy o tym, że coś tam wywąchał. Jedna rzecz zwróciła moją uwagę - 7 pin jest trochę cofnięty w stosunku do reszty. Też tak macie ? No i jeszcze jedno - moja podstawka to A211 820 00 51 02 M 04 Q2. Może jednak 6210 ? Jutro ją wysępię i zobaczę. Dziwne jest tylko to, że ta podstawka jest wybitnie dopasowana do 6310...


11 sty 2011, 20:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2010, 22:30
Posty: 2789
Lokalizacja: Maków
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times
VIN: WDB2112261A383092
Mercedes:: W211 T 320 CDI '03 Avant.
Kup VISEEO i będziesz się mógł połączyć każdym fonem z BT z instalacją w aucie i nie będziesz miał problemu z używaniem starych telefonów :)

_________________
Myśleć, że skasowanie błędu przez SD coś naprawi, to tak samo, jak mieć nadzieję, że rentgen uleczy złamaną nogę...

SD- Maków i okolice


11 sty 2011, 23:01
Zobacz profil YIM WWW
Nowy użytkownik

Dołączył(a): 21 lis 2010, 22:41
Posty: 20
Lokalizacja: k/Szczecina
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VIN: WDB2110161A004734
Mercedes:: E270/CDI/2002
Czy VISEEO współpracuje z każdym telefonem i modelem W211 czy tylko z niektórymi?

Pytam bo mam w podłokietniku Nokię 6310 ale jest ten feler, że musze ją wkładać i wyjmować i czasami się zapominam. Wolałbym miec możliwość komunikacji z APS 50 i systemem głośnomówiącym bez potrzeby wkładania telefonu do "szufladki". Jakiś czas temu byłem u dealera i po sprawdzeniu mojego nr VIN odpowiedziano mi, że w moim samochodzie nie ma możliwości podłączenia modułu BT. Wtedy zakupiłem Nokie 6310 ale jak wyzej wspomnialem to jest nieergonomiczne rozwiązanie.

Obecnie mam telefon LG.


12 sty 2011, 12:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2010, 22:30
Posty: 2789
Lokalizacja: Maków
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times
VIN: WDB2112261A383092
Mercedes:: W211 T 320 CDI '03 Avant.
Raczej nie z każdym telefonem, ale na pewno z większością. Ja miałem Samsunga Omnię - ładnie współpracował, teraz mam Galaxy S - też pięknie działa, z Nokiami też jeszcze nie spotkałem, żeby z którąś nie działał.

Co do modelu to wklejam opis z aukcji:
"Do stosowania w pojazdach marki Mercedes Benz z kołyską dla telefonów (ogólnie samochodów produkowanych przed 2005):
• Nokia 6210
• Nokia 6150
• Nokia 6310 / 6310i (zarówno w wersji 1 i 2)

Kompatybilny z interfejsem UHI."


Właśnie to jest najlepsze w VISEEO, że on "udaje" telefon, a dzięki temu, że łączy się przez BT, to (jeśli masz ciągle włączony BT w tel.) jak tylko jesteś 1m od auta, to automatycznie się łączy i wszystko przechodzi przez instalację głośnomówiącą w aucie. Dobre jest to, że nie trzeba o niczym pamiętać. Telefon masz w kieszeni, a rozmawiasz przez fabryczny zestaw głośnomówiący.

Najlepiej porób zdjęcia swojej "kołyski" i daj na forum. Potem wpisz na allegro "VISEEO" i napisz do sprzedających wysyłając im fotki, żeby Ci na 100% potwierdzili, że będzie u Ciebie działać.

Chociaż jak w ASO stwierdzili, że nie możesz mieć zestawu BT, to ja nie wiem, co Ty masz u siebie :) Albo ASO się nie zna, co by mnie wcale nie zdziwiło, bo w kwestii elektroniki/współpracy urządzeń, to oni za wielkiego pojęcia nie mają (oczywiście są wyjątki).

Przewagą VISEEO nad oryginałem jest tylko cena, więc jakbyś znalazł oryginalny zestaw BT tańszy od viseeo (ktoś na forym miał w dobrej cenie), to bierz. Nie wiem, jakie są różnice między viseeo, a fabrycznym zestawem... w viseeo chyba nie ma możliwości czytania sms'ów, ale nie wiem tego na 100% bo jeszcze nad tym, tak porządnie, nie siedziałem...
Natomiast VISEEO naprawdę świetnie się u mnie sprawdza- kopiuje książkę z karty sim do Comanda, wszystko ładnie śmiga, wyświetla kto dzwoni i na ekranie i na zegarach, tak samo na zegarach możesz przeglądać książkę tel. i wybierać do kogo zadzwonić.

Tak więc dowiedz się na 100% czy do Ciebie coś będzie pasować i kupuj. Ja sobie nie wyobrażam teraz życia w aucie bez viseeo. Nokie, z którymi współpracują oryginalne zestawy w aucie, to stare urządzenia. Ja wiem, że jakościowo są extra, ale nie ma w nich ani aparatu, ani kolorowych wyświetlaczy, ani GPS ani nic :) Ja jestem dużym gadżeciarzem i lubię różne nowinki elektroniczne... Niektórzy posiadają taki tel. i służy im tylko do dzwonienia i wtedy jak najbardziej ok- ale też pozostaje kwestia ciągłego wkładania i wyjmowania tel. do kołyski, co jest udręką, szczególnie kiedy jeździmy w krótkie trasy. Poza tym wtedy bardzo łatwo zapomnieć o telefonie.

_________________
Myśleć, że skasowanie błędu przez SD coś naprawi, to tak samo, jak mieć nadzieję, że rentgen uleczy złamaną nogę...

SD- Maków i okolice


12 sty 2011, 13:23
Zobacz profil YIM WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB© phpBB Group
Wsparcie techniczne forum phpBB3