Raczej nie z każdym telefonem, ale na pewno z większością. Ja miałem Samsunga Omnię - ładnie współpracował, teraz mam Galaxy S - też pięknie działa, z Nokiami też jeszcze nie spotkałem, żeby z którąś nie działał.
Co do modelu to wklejam opis z aukcji:
"Do stosowania w pojazdach marki Mercedes Benz z kołyską dla telefonów (ogólnie samochodów produkowanych przed 2005):
• Nokia 6210
• Nokia 6150
• Nokia 6310 / 6310i (zarówno w wersji 1 i 2)
Kompatybilny z interfejsem UHI."Właśnie to jest najlepsze w VISEEO, że on "udaje" telefon, a dzięki temu, że łączy się przez BT, to (jeśli masz ciągle włączony BT w tel.) jak tylko jesteś 1m od auta, to automatycznie się łączy i wszystko przechodzi przez instalację głośnomówiącą w aucie. Dobre jest to, że nie trzeba o niczym pamiętać. Telefon masz w kieszeni, a rozmawiasz przez fabryczny zestaw głośnomówiący.
Najlepiej porób zdjęcia swojej "kołyski" i daj na forum. Potem wpisz na allegro "VISEEO" i napisz do sprzedających wysyłając im fotki, żeby Ci na 100% potwierdzili, że będzie u Ciebie działać.
Chociaż jak w ASO stwierdzili, że nie możesz mieć zestawu BT, to ja nie wiem, co Ty masz u siebie

Albo ASO się nie zna, co by mnie wcale nie zdziwiło, bo w kwestii elektroniki/współpracy urządzeń, to oni za wielkiego pojęcia nie mają (oczywiście są wyjątki).
Przewagą VISEEO nad oryginałem jest tylko cena, więc jakbyś znalazł oryginalny zestaw BT tańszy od viseeo (ktoś na forym miał w dobrej cenie), to bierz. Nie wiem, jakie są różnice między viseeo, a fabrycznym zestawem... w viseeo chyba nie ma możliwości czytania sms'ów, ale nie wiem tego na 100% bo jeszcze nad tym, tak porządnie, nie siedziałem...
Natomiast VISEEO naprawdę świetnie się u mnie sprawdza- kopiuje książkę z karty sim do Comanda, wszystko ładnie śmiga, wyświetla kto dzwoni i na ekranie i na zegarach, tak samo na zegarach możesz przeglądać książkę tel. i wybierać do kogo zadzwonić.
Tak więc dowiedz się na 100% czy do Ciebie coś będzie pasować i kupuj. Ja sobie nie wyobrażam teraz życia w aucie bez viseeo. Nokie, z którymi współpracują oryginalne zestawy w aucie, to stare urządzenia. Ja wiem, że jakościowo są extra, ale nie ma w nich ani aparatu, ani kolorowych wyświetlaczy, ani GPS ani nic

Ja jestem dużym gadżeciarzem i lubię różne nowinki elektroniczne... Niektórzy posiadają taki tel. i służy im tylko do dzwonienia i wtedy jak najbardziej ok- ale też pozostaje kwestia ciągłego wkładania i wyjmowania tel. do kołyski, co jest udręką, szczególnie kiedy jeździmy w krótkie trasy. Poza tym wtedy bardzo łatwo zapomnieć o telefonie.